Yuneec H520E RTK

YUNEEC H520E RTK

(Real Time Kinematics)

Centimetarska preciznost zahvaljujući kinematici u stvarnom vremenu

Jedan od najbržih RTK sustava na svijetu

Komercijalni heksakopter H520E dobiva jedan od najbržih i najpouzdanijih RTK (Real Time Kinematics) sustava na svijetu. Potpuno integriran u H520 osigurava najveću preciznost i najbržu moguću operativnu spremnost čak i u teškim GPS uvjetima kao što su gradovi, kanjoni ili šume. Zahvaljujući satelitskoj navigaciji Real Time Kinematics novi H520E RTK može lebdjeti u zraku s centimetarskom preciznošću, omogućujući vrlo precizno, brzo fotografiranje, brže 3D mapiranje i preciznije, čak i automatizirane, inspekcijske letove.

yuneec h520e rtk dron

Komponente za centimetarsko pozicioniranje

Sustav radi s dvije komponente, RTK modulom u dronu H520 i baznom stanicom. Za manje od 30 sekundi može postići centimetarsku preciznost, također pod zahtjevnim GPS uvjetima (u odnosu na baznu stanicu). Za apsolutnu globalnu preciznost u centimetar i u slučaju da ne želite koristiti baznu stanicu, sustav se može upravljati i mrežnom RTK referentnom stanicom (mreža RTK putem trećeg dobavljača, potrebna internetska veza, mogući su dodatni troškovi).

yuneec h520e rtk primjena

Real Time Kinematics – područja primjene

RTK sustav važan je dio komercijalne primjene gdje se traži najveća preciznost. Klasično područje primjene je 3D mapiranje, na primjer sa Pix4D, Dronedeploy ili Altizure softverom. Uz pomoć RTK-a, značajno se manje slike preklapaju, što znači da je potrebno manje fotografija, a samim time i kraće vrijeme leta i izračuna. Osim toga, inspekcije mogu biti puno bliže željenom objektu jer će lokacija dronova biti precizna u centimetar. Ova preciznost je također velika prednost u usporedbi kada se uspoređuju fotografije napravljene na različite dane, primjerice za dokumentiranje napretka u gradnji.

Spreman za misiju

RTK modul omogućuje precizno pozicioniranje čak i u zahtjevnim okruženjima i potpuno je integriran u H520, hardverski i softverski. To znači da i dalje imate cijeli niz funkcija nagrađivanog softvera DataPilot. Svi podaci, uključujući neobrađene GNSS podatke, mogu se zabilježiti na dronunjemu. Dakle, sustav je spreman i za PPK (Post Processed Kinematics).

yuneec-h520e rtk tablica

YUNEEC H520E RTK – ključne značajke

  • RTK (Real Time Kinematic) modul za visoko precizno relativno pozicioniranje: 1 cm + ppm vodoravno / 2 cm + ppm vertikalno
  • Održavanje centimetarske preciznosti u GNSS zahtjevnim okruženjima, npr. između dviju zgrada
  • Za brže i preciznije mapiranje (npr. složeni nadzori, inspekcije, mapiranja, 3D prikazi)
  • 5 Hz brzina ažuriranja položaja, brzine i vremena
  • Potpuno integrirano u YUNEEC H520E
  • Svim podaci, uključujući neobrađene GNSS podatke i rješenja u stvarnom vremenu, se može pristupiti direktno – spreman za PPK (Post Processed Kinematics)
  • Podržava signale do 3 GNSS konstelacije među GPS-om, GLONASS-om, Galileom i BeiDou-om
  • Kompatibilan je sa svim postojećim Yuneec H520E kamerama
  • Potreban je mrežni RTK ili RTK bazna stanica
yuneec h520e rtk znacajke

Možda ste zainteresirani i za ove dronove:

Yuneec Typhoon H3

Yuneec H520E

Yuneec H520E RTK specifikacije