Yuneec H520E

YUNEEC H520E – OFDM

Heksakopter za profesionalnu uporabu

Fleksibilna UAV platforma za komercijalnu primjenu

Pionir u heksakopterima

Heksakopter Yuneec H520E – OFDM posebno je razvijen za komercijalne primjene dronova i pruža svestrani alat SAR timovima, inspektorima, policiji, vatrogascima i geodetskim timovima. Yuneec H520E – OFDM robusna je, moćna i fleksibilna UAV platforma koja se idealno može prilagoditi individualnim zahtjevima i na taj način omogućuje niz industrijskih aplikacija. Dugo vrijeme leta i visokokvalitetni sustavi kamera s ugrađenim GPS podacima omogućuju brzo i precizno snimanje područja, dok precizni kompas bez smetnji omogućuje letenje čak i u ranije teškim okruženjima. Osim performansi i fleksibilnosti, velik naglasak pri razvoju je stavljen na let i sigurnost podataka.

yuneec H520E komercijalni dron
yuneec h520e heksakopter

Inteligentna sigurnosna rješenja

H520E-OFDM razvijen je s najvišim zahtjevima za sigurnost i funkcionalnost. Sustav sa 6 rotora omogućuje stabilan i siguran let osiguravajući da H520E-OFDM može nastaviti sigurno letjeti čak i ako jedan rotor otkaže. Ugrađeni ultrazvučni senzori omogućuju bespilotnoj letjelici otkrivanje prepreka i izbjegavanje sudara, dok baterija izdaje upozorenja o bateriji kada je napon prenizak. Uz to, H520E-OFDM opremljen je dodaznim upravljačkim signalom, povratkom kući i funkcijom geo ograde, što osigurava da se dron ne pomiče izvan radijusa koji je korisnik odredio.

Sveobuhvatan DataPilot™ softver

Yuneec DataPilot ™ je sveobuhvatno softversko rješenje za planiranje točaka putanje i misija mapiranja, koje je u potpunosti integrirano u hardver i softver drona Yuneec H520E-OFDM. Softverski sustav DataPilot ™ omogućuje korisnicima učinkovito i dosljedno stvaranje ortomapa, 3D skeniranja, izdvajanja slikovnih detalja, na terenu ili na radnoj površini radi mogućnosti ponavljanja putanja leta iz zraka, bez potrebe za skupim softverom treće strane. Letovi nadzora, građevinska mjerenja, BIM komponente, rekonstrukcije nezgoda, 3D skeniranje, ortomozaici i foto spajanja stvaraju se s velikom preciznošću i učinkovitošću putem sučelja DataPilot. DataPilot ™ se standardno instalira na daljinski upravljač ST16E.

yuneec h520e kontroler st16
yuneec datapilot software h520 kontroler

Off-site planiranje misija

DataPilot automatski generira putanje mapiranja s korisnički definiranim prednjim / bočnim preklopom i križanjem za precizan 3D ili velik format slike. DataPilot također omogućuje pohranu / predmemoriranje karata od mnogih servisa za karte za pristup u područjima bez interneta, a nudi alate za precizno postavljanje međutočaka čak i u područjima na kojima nema dostupnih ažuriranih karata. Misije / letovi mogu se pohraniti za kasniji opoziv / ponovno letenje ili planirati off-site i prenijeti u kontrolni sustav putem e-pošte, thumbdrive-a ili micro-SD kartice. Korisnici Maca i PC-a mogu planirati misije off-site i izvršavati ih na licu mjesta, što omogućava vremensko planiranje, zajedničko planiranje misija i arhiviranje misija u oblaku ili lokalnoj pohrani.

Razne opcije kamera i ostalih uređaja

Zahvaljujući mogućnostima višestrukog tereta, H520E-OFDM se lako može prilagoditi različitim područjima primjene. Trenutno su korisnicima drona Yuneec H520E-OFDM dostupne termalne kamere E10TX / E10TvX i CGOETX, E30ZX zoom kamera, E90X foto / video kamera i LaQuinta multispektralna kamera. Zahvaljujući mogućnosti zamjene senzora u nekoliko sekundi, zastoji u radu su minimizirani čime je povećana produktivnost. Jedna kombinacija gimbal-kamere može se zamijeniti drugom bez isključenja/uključenja drona.

yuneec e30zx zoom kamera

E30ZX kamera sa zumiranjem

 • 30x optički zoom / 6x digitalni zoom
 • Autofokus
 • Defogging
 • kompatibilna sa YUNEEC H520E dronom
 • 3-osni gimbal
 • 360° neograničena rotacija
 • 1080p & 720p video rezolucija
 • idealna za inspekcije, policiju, vatrogasce i sl.
yuneec e90x kamera

E90X kamera

 • 20 MP 1-inčni senzor i najnoviji H2 čip za brzu obradu slike
 • 4K rezolucija pri 60 sličica u sekundi
 • Digitalno zumiranje do 8x
 • Idealno za profesionalne filmske primjene, 3D mapiranje / modeliranje te pretraživanje i spašavanje
 • 23 mm leća sa niskim izobličenjem
yuneec termalna e10tx kamera

E10T termalna kamera

 • Termalna kamera i kamera za uvjete slabog osvjeljetnja
 • 320 x 256 ili 640 x 512 termalne rezolucije
 • Dvostruki video stream
 • Neograničena 360° rotacija gimbala
 • Izuzetna kvaliteta za inspekciju solara, službe za provođenje zakona, gašenje požara, pretragu i spašavanje i građevinu
yuneec cgoetx termalna kamera

CGOETX termalna kamera

 • Mjerenje i prikaz temperature
 • Razni kolos spektri i precizna vizualizacija izvora topline
 • Podesiva detekcija temperature za fokusiranje na relevantna područja
 • Veliki IR senzor detektira detalje u mraku
 • Dual HD i infracrveno simultano snimanje
yuneec laquinta multispektralna kamera

LaQuinta multispektralna kamera

 • 1 Hi-res Dual Spectral Filter Sensor and 1 Optical Path / 4 Narrow Bands in RGB-NIR / 4.1 Megapixel (1.02MP uncompressed RAW per band), guaranteeing 4 identical spectral images per capture
 • Full image calibration through the DB2 Adapt-2-Light® R-G-B-NIR irradiance sensor
 • Faster multispectral image acquisition (1.5FPS)
 • IMU, GPS + Geotagging + Compass + Altimeter for exact GPS location of the target
 • Fully compatible with the most commonly used software packages (Pix4D Fields and Pix4D Mapper, Agisoft Photoscan / Metashape)
 • Internal rechargeable battery
 • Swappable Focal length lenses for different needs
 • Lightweight – 159gr including lens, rechargeable battery and Adapt-2-Light / GPS sensor
yuneec ST16E kontroler za H520E

ST16E upravljač

ST16E zasnovan na Androidu opremljen je brzim Intelovim četverojezgrenim procesorom i podrškom za OFDM. Zahvaljujući OFDM podršci, prijenos slike uživo može biti do 3 km (EU). Integrirani 7-inčni zaslon na dodir osigurava precizan i intuitivan rad Yuneec H520E drona i prikazuje sve informacije o letu, kao i sliku uživo s kamere. Slika uživo može se prenijeti i na veći monitor putem HDMI izlaza ST16E upravljača. Tijekom leta na zaslonu se prikazuju telemetrijski podaci u stvarnom vremenu kao što su visina, brzina, udaljenost od polazne pozicije, GPS položaj i status baterije. Kontrole koje očekuju profesionalci uključuju podesivu video rezoluciju i balans bijele boje, dok se izloženost svjetlu može kontrolirati automatski ili ručno, uključujući ISO i brzinu zatvarača.

yuneec h520e dron za mapiranje

Mapiranje područja

Istraživanje prije gradnje, topografska mjerenja i napredak projekta postaju sažeti i učinkoviti pomoću bespilotnih letjelica – dronova. Yuneec H520E-OFDM dron je dizajniran za letenje po utvrđenoj putanji iznad gradilišta, pružajući ne samo mjerljive i vidljive podatke o projektu, već i pomaže u prepoznavanju uskih točaka ili rizičnih područja. Autonomni let omogućuje ponovljene letove koje možete preklapati i usporediti kako bi se utvrdile promjene na mjestu rada i pružile usporedbe tijekom vremena.

Inspekcije

Vertikalne strukture mogu se sigurno i učinkovito pregledati preciznim misijama sa dronom Yuneec H520E-OFDM. Dugačke žarišne duljine omogućuju korisnicima da odlete dalje od objekta koji se pregledava, bez ugrožavanja kvalitete ili dubine slike. DataPilot ™ može pohraniti zadatke koji zahtijevaju tjedni ili mjesečni ponovni let radi usporedbe, procjene kvarova ili studija pogoršanja. Poboljšanje sigurnosti i smanjenje troškova uz inspekciju dronovima zapanjujuće su u usporedbi sa drugim načinima.

inspekcije sa dronom yuneec h520e
dron za policiju i vatrogasce

Policija

Rekonstrukcija mjesta nesreće, mapiranje mjesta zločina, kao „oko na nebu“ za kontrolu skupova ili nadgledanje ciljanih područja: Yuneec H520E-OFDM nudi potrebne kamere za optimalne performanse. Yuneec H520E-OFDM omogućava policijskim službenicima brzo snimanje mjesta nesreće u 2D ili 3D, za kasnije prikupljanje podataka za pojavljivanje na sudu, izvještavanje ili arhiviranje. Kvalitetni sustavi kamera s ugrađenim GPS podacima omogućuju snimanje i prikupljanja dokaza prije nego što istražitelji zločina, nesreće ili služba za spašavanje uđu u to područje.

Potraga i spašavanje

Yuneec H520E-OFDM dron poboljšava sigurnost na kontaminiranom mjestu, ubrzava spašavanje i oporavak, i nudi alate za upravljanje lokacijom pomoću termovizije i upravljanja resursima. Vatrogasci cijene sposobnost “gledanja” kroz dim i brzu identifikaciju žarišta pomoću termovizije, kao i sposobnost pogleda iz ptičje perspektive nad operacijama na većim područjima. Uz to, bespilotna letjelica može se koristiti za izviđanje prepreka na rutama, pronalaženje žrtava, fotografiranje udaljenih mjesta pada, mapiranje terena, nadzor mjesta pada ili za poboljšanje komunikacije.

yuneec h520e dron za potragu i spasavanje

Možda ste zainteresirani i za ove dronove:

Yuneec Typhoon H3

Yuneec Typhoon H plus